Volgens artikel 3 (CE) 1907/2006 (REACH) bent u wettelijk verplicht om uw klant te informeren dat de SDS is verstuurd. SdSArea is een kosteneffectieve oplossing waarmee het beheren van uw material safety data sheets erg gemakkelijk wordt. U wint tijd en waarborgt uw wettelijke zekerheid.

De voordelen van SDSArea op een rij:

Met het gespecialiseerde document-management-systeem SdSArea beschikt uw onderneming een exclusieve online opslag voor uw MSDS, aangepast aan uw bedrijfsimago (denk aan logo, teksten, achtergrondkleuren, letterkleuren, et cetera)
Met SdSArea kunt u bij een zending snel de behorende veiligheidsinformatiebladen aan uw klanten toewijzen, inclusief de verschillende talen.
Wanneer een MSDS wordt gewijzigd, stuurt SdSArea automatisch een kennisgeving naar de klanten voor wie deze info belangrijk is. Het vernieuwde MSDS is dan digitaal beschikbaar om in de applicatie. Indien nodig kan de klant dat MSDS dan downloaden.
Dankzij het SdSArea registratiesysteem voor ontvangst weet u of de klant het gewijzigde document heeft gedownload en dus een accreditatie heeft voor de ontvangst ervan.
Uw cliënten hebben met SdSArea op elke gewenst moment toegang tot de veiligheidsbladen die voor hen van toepassing zijn. In een beveiligde omgeving en in hun eigen taal.

SDSArea: software voor beheer & distributie van uw MSDS!

♦ Met SdS Area worden uw safety data sheets automatisch beheerd en gedistribueerd.

♦ Bij verzending van een MSDS worden uw klanten automatisch geïnformeerd.

SdS Area is een volledig beveiligd systeem
SdSArea IS EEN VOLLEDIG BEVEILIGD SYSTEEM

SdSArea garandeert de veiligheid en vertrouwelijkheid van veiligheidsinformatiebladen door de verbinding te coderen via een SSL-certificaat. Dit certificaat waarborgt de privacy van uw informatie te allen tijde. SdSArea heeft belangrijke beveiligingsmaatregelen op zijn servers en een deskundig technisch team dat kwaliteit en betrouwbaarheid biedt voor het distributiesysteem van uw MSDS.

Uw klant moeiteloos melden dat MSDS er aan komt

Als onderneming wil je zeker zijn dat je alle aspecten van de wetgeving naleeft. Uit veiligheidsoverwegingen, maar ook om zeker te zijn van uw zaak in het geval u de inspectie op bezoek krijgt.

Tot nog toe verloopt de communicatie met klanten over verzonden veiligheidsinformatiebladen via e-mail. Maar dat heeft een groot aantal nadelen. De e-mail is te zwaar en kan niet verzonden worden of wordt niet ontvangen. U weet vaak ook niet of uw klant het bericht wel heeft ontvangen. Bijvoorbeeld omdat hij dat niet meldt. Met het document-management-systeem SDSArea behoren al die ‘zorgen’ tot het verleden.

Automatisch verzenden van veiligheidsinformatiebladen
Automatische meldingen periodiek ♦
Monitoring controle van SDS
Verzendgrootte zonder MB-limiet
♦ Alle SDS’s verenigd op één enkele plek
♦ Toegang van klanten tot SDS op elk gewenst moment
♦ Juiste ontvangst van SDS om spam te vermijden
♦ Aanpassing aan de taal van de klant