Golfstaten implementeren GHS in 2020

Golfstaten implementeren GHS in 2020Het handelsblok van de zes landen van de Samenwerkingsraad van de Golf (Bahrein, Koeweit, Oman, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar) verwacht medio volgend jaar het UN GHS (Globally Harmonized System) over classificatie en etikettering van gevaarlijke chemische stoffen aan te nemen.

Een ontwerp van de norm, gepubliceerd in oktober door de Gulf Standards Organisation (GSO), zal de vijfde herziene editie van het GHS standaardiseren zijn voor de lidstaten. Elk GCC-land (Gulf Cooperation Councel) zal de vrijwillige norm moeten aanpassen aan de bestaande nationale wetgeving. Een situatie die het proces met maximaal 3 jaar zou kunnen verlengen.

 

Samenwerkingsverbanden

Om de norm in de verordening op te nemen, komen de Gulf Chemical and Petrochemical Association (GPCA) en de GCC in elk land bijeen met milieuwerkers. Bovendien wordt verwacht dat een regionaal comité zal worden opgericht om informatie op een effectieve manier door te geven. Zodat chemische ambtenaren elkaar kunnen ontmoeten en de beste praktijken met elkaar kunnen communiceren.

Lees ook: Resultaten tevredenheidsonderzoeken klanten Siam 2018