Problemen bij douane door nieuwe Mexicaanse NOM’s? SIAM heeft het antwoord!Bij Siam zijn we gespecialiseerd in het helpen van chemische bedrijven om aan alle internationale voorschriften te voldoen. Of u nu goederen bij de Mexicaanse douane hebt opgeslagen of overweegt om daarheen te exporteren … wij kunnen u helpen.
Problemen bij douane door nieuwe Mexicaanse NOM’s?

Problemen bij douane door nieuwe Mexicaanse NOM's?

Sinds 1 oktober jongstleden moeten alle goederen die naar Mexico worden geëxporteerd, de oorsprongsetikettering dragen volgens de vereisten van de overeenkomstige Mexicaanse regelgeving voor commerciële of gezondheidsinformatie. Als ze niet aan deze vereiste voldoen, wordt de koopwaar door de douane achtergehouden en wordt hun binnenkomst in Mexico verboden. Het oplossen van de situatie kan aanzienlijke douanekosten met zich meebrengen. Wilt u weten hoe u deze situatie kunt vermijden? Laten we eens kijken naar de voorschriften.

 

Norma Mexicana

De verplichte (!) officiële normen van Mexico (NOM’s) bepalen dat producenten die hun producten naar Mexico exporteren, moeten voldoen aan enkele nieuwe richtlijnen en meer specifieke wijzigingen, waarover u ons kunt raadplegen op het e-mailadres dat aan het einde van deze informatie wordt vermeld.

 

Gevolgen voor de chemische industrie

Strikte naleving van Mexicaanse NOM’s is van invloed op tal van producten en industrieën die verband houden met de chemische industrie, zoals:

  • Alle chemische producten (NOM-018-STPS-2015 en NOM-050-SCFI-2004)
  • Verven, inkten, vernissen, lakken en emaille (NOM-003-SSA1-2006)
  • Reinigingsproducten (NOM-189-SSA1 / SCFI-2018)
  • Brandvertragende materialen, brandremmers (NOM-055-SCFI-1994).
  • Voorverpakte cosmetica (NOM-141-SSA1 / SCFI-2012).

Siam biedt antwoorden op al uw vragen over dit nieuwe regelgevingsscenario. Of u nu onze klant bent of als u gewoon vragen heeft. Stel uw vraag via de volgende mail: paul.robben@siam-it.com.

Lees ook: Bent u klaar voor opstellen dossier geharmoniseerd formaat (PCN)?

Foto Mexicaanse vlag: Maria LR op Pixabay

Gratis en vrijblijvende demo Siam Software