Hulp nodig om te voldoen aan de nieuwe Japanse SDS-eisen?

Hulp nodig om te voldoen aan de nieuwe Japanse SDS-eisen?

Photo by studiome from PxHere

Hulp nodig om te voldoen aan de nieuwe Japanse SDS-eisen?Nieuwe praktijkrichtlijn gepubliceerd! 234 nieuwe stoffen die onderworpen zijn aan verplichte SDS- en etiketteringsvereisten onder de ISHL.

De Japan Chemical Industry Association (JCIA) heeft een leidraad gepubliceerd om bedrijven te helpen te voldoen aan nieuwe SDS- en etiketteringsvereisten onder de herziene ISHL. Hoewel het geen officieel document is, wordt het beschouwd als ‘een hoge referentie’ omdat het is opgesteld in nauwe samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn (MHLW).

 

Verplichting 1 april 2024 van kracht

Op 31 mei 2022 heeft de MHLW de verordening inzake industriële veiligheid en gezondheid gewijzigd om nieuwe vereisten voor het veiligheidsinformatieblad en de etikettering van gevaarlijke chemicaliën in te voeren. Het amendement voegde 234 nieuwe stoffen toe die onderworpen zijn aan verplichte SDS- en etiketteringsvereisten onder de Industrial Safety and Health Act (ISHL). Een verplichting die op 1 april 2024 van kracht wordt, hoewel bedrijven in de industrie een aflossingsvrije periode van een jaar hebben gekregen, tot 31 maart 2025. En naast de toevoeging van deze 234 stoffen brengt de nieuwe verordening nog enkele andere veranderingen met zich mee in de VIB-vereisten en leveringsmethoden. Laten we enkele van de meest relevante bekijken.

 

Informatie over aanbevolen gebruik

Leveranciers moeten het beoogde gebruik van het product identificeren, hoewel het niet nodig is om een ​​volledige lijst van mogelijke toepassingen op te nemen. Als de ontvanger van de chemische stof van plan is het product te gebruiken voor andere doeleinden dan die vermeld op het veiligheidsinformatieblad, moet hij een risicobeoordeling uitvoeren. Bovendien, wanneer er een specifiek gebruik is dat de leverancier afraadt, moet het gebruik worden opgenomen.

 

SDS-leveringsmethoden

De wijziging omvat twee nieuwe SDS-leveringsmethoden:

  1. Verzenden van de link waar het SDS is geplaatst
  2. Verzenden van de QR-code.

Bovendien is voorafgaande toestemming van de ontvanger niet meer vereist.

 

Meer specifieke samenstellingsinformatie

Het is vereist dat het daadwerkelijke gewichtspercentage op het SDS wordt vermeld voor de gereguleerde stoffen in een gemengd product. Samen met de chemische naam moet de concentratie-informatie verschijnen en het exacte gewichtspercentage bevatten.

 

Updates

Vanaf april 2024 is het verplicht om de 5 jaar de gezondheidsrisico’s te beoordelen. Als er updates zijn, moet het SDS binnen 1 jaar worden bijgewerkt en aan de downstreamlinks worden geleverd.

 

Etikettering

Vanaf 1 april 2023 is etikettering verplicht op containers in de fabriek als de betreffende chemische stof na fabricage van de ene container naar de andere wordt overgebracht of in een container wordt opgeslagen.
De door de JCIA gepubliceerde openbare richtlijnen geven nauwkeurige informatie over:

  • Aanbevolen toepassingen en beperkingen.
  • Beschermende uitrusting te gebruiken voor de aanbevolen toepassingen
  • Weergave en geheimhouding van ingrediënten.

 

Chemeter

Onze Chemeter-software heeft de “Japan”-module beschikbaar, die nodig is om FDS uit te voeren die de nationale regelgeving van het land omvat volgens de laatste actuele updates. Als uw bedrijf zijn producten in Japan verkoopt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over deze praktische tool.

 

Meer informatie vindt u hier:

Lees ook: Update van de ATEX-regelgeving

Voorbehoud
Deze informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, in sommige gevallen uit verschillende informatiebronnen. (Interpretatie)fouten zijn niet uitgesloten. Er kan dus geen enkele wettelijke verplichting aan deze tekst worden ontleent. Iedereen die met dit onderwerp te maken krijgt, heeft zelf de verantwoordelijkheid om zich in de materie te verdiepen!